Het afgelopen jaar hebben wij een aantal aanvragen gekregen voor een bepaald type spotje. Erg goedkoop (rond de €50,00) en onder diverse namen te koop bij verschillende (grote) webshops. 

Te mooi om waar te zijn of echt een goede deal? Wij namen de proef op de som.

Waarom zou je een duurdere spot kopen als je voor €50,00 een goboprojector in huis kan halen met 6 Full Colour standaardgobo’s erbij (van plastic)?

Wij hopen u in dit artikel het verschil in kwaliteit te kunnen laten zien, en ook aan te tonen dat goedkoop toch vaak duurkoop blijkt te zijn.

Wij hebben dit spotje getest tegenover een van onze eigen spots. Als gobo hebben wij een tekst gebruikt met een extreem kleine letterhoogte (0.25 mm hoog).

ProjectorLP7

Het bewuste spotje. Te koop bij de grote audiovisuele webshops. Onwaarschijnlijk goedkoop.

Deze spot is, op de lens zelf na, van plastic gemaakt met een enkele LED als lichtbron. Ondanks dat de spot wordt geadverteerd als 10W heeft deze spot 7W vermogen. Handmatige focus. Inclusief 6 standaard (plastic) gobo’s.

Verkoopprijs: Rond de €50,00 – €55,00

GI10LEDM1_6

De GI10M1 Ledspot van Gobo Image.

Een volledig metalen behuizing en interne voeding. 10W CREE lichtbron met een levensduur van 40.000 uur. Handmatige focus.

Verkoopprijs: €168,00 ex BTW.

De afbeeldingen hierboven lijken bijna een grap. Helaas is dit de realiteit. Het goedkopere spotje is onmogelijk om scherp te stellen tot een leesbaar niveau. Daarnaast zie je door de enkele led een zeer ongelijkmatige lichtverdeling.

Wij hebben echt ons best gedaan om de spot zo goed mogelijk af te stellen, maar wat blijkt: In dit geval is goedkoop duidelijk duurkoop. 

Mocht u, ondanks het artikel, toch gobo’s willen laten maken voor dit spotje dan kunnen wij deze wel leveren. Wij staan alleen niet in voor het eindresultaat.

 

Voor meer informatie of extra toelichting zijn wij natuurlijk voor u bereikbaar en staan wij u graag te woord!