Eind augustus werden wij gebeld door Scotch & Soda; er was een uitdaging voor één van hun ruim 200 winkels. De zichtbaarheid binnen het enorm grote winkelcentrum was niet voldoende. Daarvoor reisden wij af naar The Mall of Scandinavia in Stockholm.

De definitieve gobo-projectie op de wand van de facade.

De uitdaging was het zichtbaar maken van de winkel voor de grote opening begin september. Daarvoor worden vloerstickers gebruikt om de route naar de winkel aan te duiden. De vloersticker loopt door in de projectie.

Daarnaast was het doel om gemakkelijk de gobo aan te kunnen passen voor bijvoorbeeld het aankondigen van de nieuwe collecties, uitverkopen, etc. Met dit doel voor ogen hebben wij gekozen voor de GI80LEDWP projector. Een IP65 buitenprojector maar door zijn kleine formaat zeer geschikt voor inbouw in deze krappe ruimte. Er zijn wel behoorlijk wat modificaties door ons gedaan aan de projector om deze voor deze winkel te optimaliseren.

De aangepaste GI80LEDWP.
De specificaties:
– Custom kleur; NCS S 1505-Y40R 30% gloss.
– Aangepaste voet om de projector makkelijker weg te kunnen werken in het plafond
– 45° lens op volle beeldmaat
– Output: 80W LED; 10.000 lm.

Bij wijze van test voor ons en omdat een zeer snelle oplevering gewenst was hebben wij het volledige traject afgelegd in 3 dagen. Van het moment van het eerste locatiebezoek tot aan de uiteindelijke installatie van de gobo. Wat ons betreft een zéér geslaagde test en een heel mooi project!