Eind 2018 heeft Gobo Image de opdracht gekregen een oplossing te bedenken voor het projecteren op straat van quotes uit de brieven van Vincent van Gogh.

In samenwerking met het Van Gogh Museum hebben wij de gobo’s ontwikkeld en tests gedaan met verschillende projectoren. De projectoren moesten makkelijk te verplaatsen zijn, klein van formaat maar wel met genoeg lichtopbrengst.

In de tussentijd hebben een aantal bekende Nederlanders hun favoriete quote geselecteerd uit de enorme hoeveelheid brieven van Van Gogh. Vervolgens heeft Gobo Image de quotes uitgewerkt en er gobo’s van gemaakt.

De laatste visuele check voordat de gobo geplaatst kan worden

Vervolgens zijn wij op zoek gegaan naar een kleine maar krachtige projector om in te zetten. Uiteindelijk zijn wij op de GI30LEDWP uitgekomen met een upgrade naar een 45° lens. Deze 30 Watt projector geeft ruim genoeg licht voor dit doel en is compact genoeg om makkelijk te verplaatsen.

Uiteindelijk is dit project uitgegroeid tot een geweldig idee. Bekende en niet-bekende Nederlanders hebben veel quotes geselecteerd die vervolgens geprojecteerd werden in een groot aantal Van Gogh-straten in Nederland.

Het Resultaat

Van Gogh Belicht in de Media